Com a part del projecte i la direcció d'obra de la nova central de Districlima de la Central del Bogatell, SOCOTEC contribueix activament al Pla Clima de l'Ajuntament de Barcelona.
Gràcies a la reutilització de les sorres extretes de l'excavació de l'obra, es regeneren les platges de Llevant i Mar Bella, promovent una economia circular i restaurant els ecosistemes costaners.
Aquesta iniciativa s'alinea amb l'estratègia global de SOCOTEC, que busca desenvolupar projectes sostenibles i eficients.
En línia amb aquesta visió, l'empresa ha liderat el projecte de la nova central d'Engie, una infraestructura clau per accelerar la transició energètica de la ciutat i enfortir la seva autonomia energètica.
En generar energia renovable a partir de fonts locals, es redueix la dependència dels combustibles fòssils i es minimitza l'impacte ambiental.
La 3º Central DistrictClima
La tercera central de Districlima, ubicada a Bogatell, és la tercera instal·lació de la xarxa de calor i fred impulsada per Districlima.
Amb una inversió total de 44,13 milions d'euros, aquesta planta subterrània de 21 MWf representa un pas significatiu cap a una Barcelona més sostenible i energèticament eficient.
SOCOTEC ha col·laborat en aquest projecte, desenvolupant el projecte de la central i duent a terme la direcció d'obra, incloent-hi la coordinació de seguretat i salut.
Aquest tipus d'infraestructura permet a la ciutat avançar en la transició energètica i assumir un paper actiu com a productora i gestora dels seus propis recursos.
A través de la seva participació en aquest projecte, SOCOTEC demostra el seu compromís amb la sostenibilitat, aprofitant els recursos energètics locals i promovent una economia circular mitjançant la reutilització de materials de construcció per regenerar les platges de Llevant i Mar Bella.
La proximitat de la central als centres de consum representa un gran avantatge per a l'autosuficiència energètica de la ciutat, en reduir les pèrdues d'energia en la distribució i minimitzar l'impacte ambiental.
Economia circular i regeneració de platges
Gràcies a una gestió eficient dels residus de construcció, s'han recuperat 8.000 m³ de sorra d'alta qualitat.
Aquesta sorra s'utilitzarà per regenerar les platges de Llevant i Mar Bella, zones especialment afectades per l'erosió costanera.
Aquesta iniciativa no només contribueix a la sostenibilitat del projecte, sinó que també millora l'entorn natural de la ciutat.
Col·laboració per a la regeneració de platges
En total, es destinaran 48.000 m³ de sorra a la regeneració de tres platges de Barcelona: Sant Sebastià, Llevant i Mar Bella.
La sorra restant prové de les excavacions per a la construcció de la Ciutadella del Coneixement.